ajánló

A kerületi közéletről cenzúra nélkül.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

1908 szac (1) 1956 (1) 42 (2) adó (1) aláírásgyűjtés (2) áruház (1) avar (1) bauer ferenc (1) bejelentés (1) bérlakás (1) betörő (1) bíróság (3) bkv (6) bókaytelep (1) budapest (9) busz (3) chladek tibor (17) csabafi róbert (6) csatorna (1) cséry telep (7) csomó tamás (7) dámsa (1) dámsa józsef (7) demszky (3) dömötör istván (2) drágulás (2) drog (1) dugódíj (1) eb (1) égetés (1) egyszeri lakásfenntartási támogatás (2) együtt pestszentimréért egyesület (1) ep (1) építési szabályzat (1) ep választás (1) fatolvaj (1) fekvőrendőr (1) felüljáró (1) ferihegy (8) fidelitas (8) fidesz (19) foci (1) foci toborzó (1) forgalom csillapítás (1) fűtés (2) galgóczy zoltán (7) ganztelep (2) ganz kertváros (5) ganz telep (1) gáz (2) gelka (1) gerely utcai sportpálya (2) gilice tér (1) gloriett (3) glóriett lakótelep (1) gyékény tér (1) gyorshajtás (1) havanna (5) havanna lakótelep (5) helyi népszavazás (3) hitel (1) hunyadi mátyás gimnázium (2) ingyenes filmklub (1) ingyenes filmkub (1) járatritkítás (2) jelzőlámpa (1) józsef (1) jutalom (1) kárétrítés (1) kdnp (8) képviselőtestület (2) kerület (7) kifestés (1) kismamabérlet (1) kiss róbert (11) klub8 (1) köhalmi zsolt (1) köki (1) költségvetés (7) komposztáló (2) koncepció (1) körforgalom (1) kormányzás (1) körút (3) kőszegi jános (2) kötvénykibocsátás (2) közbiztonság (1) közlekedés (8) köztisztaság (2) közvélemény (1) külső keleti körút (2) kupleráj (4) kutya (1) kutyafuttató (1) lakáspanama (2) lakástűz (1) lévai istván zoltán (16) lévai istván zoltán (1) levél (1) lidl (1) lőrinc liget lakópark (1) lőrinc united fc (1) madách filmklub (9) maitz lászló (2) malév (6) mester lászló (12) metro (1) mszp (2) mtée (3) népességfogyás (1) népszavazás (1) oecd (1) oktatás (1) önkormányzat (6) oroszok (1) országgyűlés (1) pad (1) pályázat (1) panelprogram (2) parkerdő (1) park uszoda (1) pestszentimre (1) pestszentlőrinc (2) pilóta (1) polgármester (5) rendőri erőszak (1) simon gábor (2) sólyom lászló (2) szabó zoltán tibor (1) szac (5) szakrendelő (1) szálloda (1) szaniszló sándor (1) szarvas attila (3) székely péter (1) szemét (1) szennyvíziszap (1) szennyvíziszapkomposzt (1) szent lőrinc (1) szociális bolt (1) sztrájk (2) takarékossági csomag (2) tanyabolt (1) tarlós istván (1) társasház (2) távfűtés (3) területfejlesztési (1) testület (3) tőkés lászló (1) ughy (1) ughy attila (19) új tanév (1) utcabál (1) vajda pál (1) vajk sziget általános iskola (1) villamos (4) vívás (1) vívótanfolyam (1) xviii.kerület (2) xviii kerulet (2) xviii kerület (6) zaj (1) zajvédő fal (2) zebra (3) attila (1) lakótelep (1) Címkefelhő

Hazudnak minden hullámhosszon

2010.04.19. 07:58 | Lőrinc | 3 komment

Újabb lendületet vett a választások első fordulójában csúfos vereséget szenvedett kerületi MSZP. A második fordulóra készülve hazugságok tengerét zúdítják a lakosokra. Az alpolgármester, Szaniszló Sándor rémhíreket szórat a postaládákba, kerületünk címerével ellátott fejléces papíron, mindezt természetesen közpénzből. A szocialisták többszörösen bebizonyítják, egyhez értenek csak: megalapozatlan vádakkal a félelemkeltéshez. Hazudnak minden hullámhosszon!

Cikkajánló a világhálóról:

forrás: korhataroskerulet.blog.hu

Félelem és reszketés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén

Összevont kerületek, bezárt közintézmények, kirúgott közalkalmazottak, – ez vár reánk, ha a Fidesz által megszervezett voksturizmus eredményeképpen Mester László elveszíti országgyűlési képviselői mandátumát. Legalábbis egy grafikailag kimondottan igénytelennek mondható választási szórólap szerint, amelyet Szaniszló Sándor szocialista alpolgármester aláírásával hintettek szét a kerületben.

Amennyiben a nevezett szórólapon nem szerepelne a világjáró Szaniszló alpolgármester úr aláírása, még azt hihetnénk, hogy csak egy rosszízű tréfával állunk szemben. Az egzotikus utazásai között ideiglenesen hazánkban tartózkodó alpolgármesterről ugyanis eddig bátorkodtunk többet feltételezni annál, hogy piros tűzoltóautók, nagy plüssmackók és homokozó-lapátok használata felett viaskodó óvodások vehemenciájával és infantilizmusával küzdjön mentora, Mester László sikeréért. Be kell látnunk, tévedtünk.

Szaniszló Sándor ugyanis eddig csak vérlázító hazugságokkal borzolta fel a kedélyeket, többek között azzal, hogy Tarlós István a Cséry-telepre hulladékégetőt kíván építeni. A hazugság azonban legalább szellemi tevékenység, még akkor is, ha olyan átlátszó hazugságról van szó, mint a Fidesz részéről már unalomig tagadott kerületi szemétégető ügye. Ami viszont a legutóbbi választási szórólapon szerepel, még csak szerény szellemi tevékenységnek sem nevezhető, olyannyira gyerekes és bárgyú, hogy rögtön tartozunk is egy bocsánatkéréssel a kerület óvodásai felé, mert az imént hozzájuk hasonlítottuk a náluknál lényegesen inkább gyermeteg lelkű szocialista alpolgármestert.

Térjünk is rá akkor magára a szórólap tartalmára. Érdekesség, hogy a dokumentum fejlécén a XVIII. kerület címere, továbbá Pestszentlőrinc-Pestszentimre hivatalos, valamint a szocialisták által kitalált, következésképp értelmetlen Parkváros 18 elnevezés szerepel. Ebből következik, hogy itt bizony a kerületi önkormányzat közpénzből finanszírozott kiadványával van dolgunk. Mindaz tehát, ami a szórólapon szerepel, megegyezik a XVIII. kerület szocialista városvezetésének hivatalos álláspontjával. Amennyiben az MSZP-s politikusokkal lenne értelme a jó ízlés kérdésköréről vitázni, feltehetnénk nekik a kérdést: ízléses-e, ha egy párt politikusai választások idején pártjuk színei helyett településük címerére és nevére való hivatkozással kampányolnak, ráadásul közpénzből? Azonban, tekintettel arra, hogy a jó ízlés olyan távol áll a szocialista politikusoktól, mint egy VOR-zakó egy Armani öltönytől, ezt a kérdést teljesen felesleges feltenni. A lényeg az, hogy Mester László szocialista országgyűlési képviselőjelöltnek és elvtársainak már ciki az MSZP logó, aljas hazugságaikat így közjogi tisztségeik mögé bújva terjesztik. Erre utal a szórólap főcíme is: „Találkozzunk kerületünk polgármesterével!”

Mester Lászlóval találkozni nem mindennapi lehetőség, lévén, hogy kerületünk szocialista polgármestere igen elfoglalt ember hírében áll. Parlamentbéli és városházbéli munkái teljesen kitöltik idejét, sőt, mikor két jól fizető munkahelye között napközben ingázni kényszerül, időtakarékossági okokból minden írott és íratlan szabályra fittyet hányva még szirénázva is szokott száguldozni, hogy számtalan feladatának elvégzésére a nap 24 órája elég legyen. Ha tehát ez a nagyon elfoglalt polgármester lehetőséget biztosít a vele való találkozásra a kerület polgárai számára – nyilván azéppen zajló országgyűlési képviselőválasztástól teljesen függetlenül -, akkor illik az ő drága idejét megbecsülni olyanformán, hogy a fórumokon a legaktuálisabb témák kerüljenek szóba. Ehhez nyújt segítséget Szaniszló alpolgármester úr szórólapja, amely néhány méretes baromság felsorolásával kíván szellemi muníciót adni ahhoz, hogy az első választási fordulóban elszenvedett hatalmas pofontól még mindig kábult nyugdíjas munkásőrök, volt szakszervezeti-vezetők és a néhai helyi MSZMP tagszervezet megmaradt tagsága újra heves izgalmi állapotba kerüljön az április 25-i második fordulóra.

A szórólap tanúsága szerint ha a Fidesz 2/3-os többséget szerez, úgy írhatja át az Alkotmányt, mint demenciával sújtott nagymama az esti mese elfelejtett végét. Ennek az lenne az eredménye – állítják a szocialisták – hogy a fővárosi kerületeket, így Pestszentlőrinc-Pestszentimrét a Fidesz-kormány nemes egyszerűséggel felszámolná, ezzel párhuzamosan megszűntetné a Pestszentimrei Szakrendelőt, a kerületi okmányirodákat, oktatási és egészségügyi intézményeket, és számos közalkalmazott kerülne kirúgásra. Azt is megtudhatjuk a szórólapról, hogy ha a Fidesz megszünteti a kerületeket, akkor a XVIII. kerületben élőknek hivatalos ügyeiket Soroksáron vagy Kispesten kell intéznie – legalábbis a szocialisták szerint. Az MSZP helyi korifeusai érdekes módon értelmezik a kerület fogalmát, hiszen az ő látásmódjuk szerint Soroksár és Kispest nem tartozik ezen fogalom alá, máskülönben aligha kerülhetné el ez a két önkormányzat a felszámolást, legalábbis amennyiben hiszünk a szocialisták logikájának. Mi a magunk részéről nem kívánunk hinni.

Értjük, hogy az állampárti időkben szocializálódott Mester Lászlónak és a köpönyegéből kibújt sameszainak demokrácia-felfogásába illene az, ha a Fidesz kormány a fővárosban kerületek helyett négy prefektúrát alakítana ki, ahová egy összevont taggyűlés keretein belül választhatnák ki a helyi párttagok a Fidesz Elnöki Stábjának helytartóját. A szocialisták biztos így tennének, ha ők lennének egy masszív parlamenti többség birtokában, fájdalmukra azonban azok az idők már elmúltak. A Fidesz hőskorában a szervezet alapítói még pont azért kergetőztek a szocialista államhatalom rendőri gumibotjaival, hogy pártállami diktatúra helyett igazi demokrácia legyen Magyarországon. A diktatúra szellemi örökösei tehát a diktatúra megszűntetőitől féltik a demokráciát – ez azért elég megmosolyogtató.

Ennél már csak a szórólap másik állítása vált ki derűsebb reakciót az olvasóból: a Fidesz a második fordulóra voksturizmust szervez, hogy az átjelentkező szavazók voksaival döntse el, ki legyen a kerület országgyűlési képviselője- állítja Szaniszló Sándor. Tekintettel arra, hogy április 11-én a Fidesz képviselőjelöltje majd’ hétezer szavazattal kapott többet, mint Mester László, erre aligha lenne szükség, hovatovább az átjelentkezésekkel megvalósítható választási csalásra pont egy szocialista képviselőjelölt buzdította aktivistáit Angyalföldön, látható tehát, hogy ez a módszer a legnagyobb ellenzéki párt eszköztárából hiányzik, és még szüksége sincs arra, hogy bevesse.

Összességében tehát elmondható, hogy Mester Lászlónak és elvtársainak egy jó pszichiáterre lenne szüksége, hogy a választási vereségük okozta pánikbetegségből mielőbb kigyógyuljanak. Reméljük, felismerik magukon e súlyos betegség tüneteit, de ha mégsem, úgy a közeljövőben megrendezésre kerülő fórumaikon a kerület polgárainak még lesz lehetősége arra, hogy a gyógykezelés fontosságára felhívja Mester László, Szaniszló Sándor és a többi elvtárs figyelmét.

Megjegyzés: a 27. választókerületben sem az első, sem a második fordulóban nem volt és nem lesz lehetőség átjelentkezéssel szavazni!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentlorinc18.blog.hu/api/trackback/id/tr71933313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A'dam 2010.04.21. 18:56:42

Ha már a hazugságokról van szó:
Szeretném megkérdezni Ughy úrat, hogy mi a véleménye arról, hogy Orbán Viktor már a két forduló között, Kövér Lászlót "felhasználva" visszavonta a 2010-es adócsökkentésre tett igéretét. Tehát olyat állított ami nem igaz. Azt hiszem ezt szokás hazugságnak nevezni... Várom a választ. (szerintem elég korrekt a kommentem, anyázást, komcsizást, stb. mellőzük, köszi:)))

zsik 2010.04.24. 09:26:38

A'dam-nak üzenem, nézze meg a tegnapi (ápr.22.-i) HírTV/Péntek8 műsorát, és megkaphatja magától Orbán Viktortól az annyira áhított, megnyugtató választ, és akkor talán le tud csillapodni.

Én inkább arra lennék kíváncsi, és talán megérne egy misét ebben a blogban, hogy kik szavaznak az MSZP-re mindazok után, ami kiderült ennek a pártnak prominens képviselőiról, beleértve a mi "drága" polgármesterünket és csapatát? Miféle mindentől elzárt, ködös világban élnek ezek a szavazók, és mire számítanak a jövőben? Talán csak megszokásból szavaznak? Nem veszik észre, hogy már mindenütt kint vannak a "TALICSKÁVAL BEHAJTANI TILOS" táblák, mert csukott szemmel közlekednek? Mihez ragaszkodnak? Mi volt a számukra felemelő, jó, vagy megnyugtató az elmúlt 8 évben, ami arra ösztönzi őket, hogy minden így maradjon, uram bocsá' tovább romoljon? Le kellene már venni és rá is kéne taposni erre a sok-sok éve viselt rózsaszín szemüvegre!!!!

zsik 2010.04.24. 09:38:53

Véletlenül elütöttem a HírTV műsorának a dátumát - ápr.23.!! Bocs.
süti beállítások módosítása