ajánló

A kerületi közéletről cenzúra nélkül.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

1908 szac (1) 1956 (1) 42 (2) adó (1) aláírásgyűjtés (2) áruház (1) avar (1) bauer ferenc (1) bejelentés (1) bérlakás (1) betörő (1) bíróság (3) bkv (6) bókaytelep (1) budapest (9) busz (3) chladek tibor (17) csabafi róbert (6) csatorna (1) cséry telep (7) csomó tamás (7) dámsa (1) dámsa józsef (7) demszky (3) dömötör istván (2) drágulás (2) drog (1) dugódíj (1) eb (1) égetés (1) egyszeri lakásfenntartási támogatás (2) együtt pestszentimréért egyesület (1) ep (1) építési szabályzat (1) ep választás (1) fatolvaj (1) fekvőrendőr (1) felüljáró (1) ferihegy (8) fidelitas (8) fidesz (19) foci (1) foci toborzó (1) forgalom csillapítás (1) fűtés (2) galgóczy zoltán (7) ganztelep (2) ganz kertváros (5) ganz telep (1) gáz (2) gelka (1) gerely utcai sportpálya (2) gilice tér (1) gloriett (3) glóriett lakótelep (1) gyékény tér (1) gyorshajtás (1) havanna (5) havanna lakótelep (5) helyi népszavazás (3) hitel (1) hunyadi mátyás gimnázium (2) ingyenes filmklub (1) ingyenes filmkub (1) járatritkítás (2) jelzőlámpa (1) józsef (1) jutalom (1) kárétrítés (1) kdnp (8) képviselőtestület (2) kerület (7) kifestés (1) kismamabérlet (1) kiss róbert (11) klub8 (1) köhalmi zsolt (1) köki (1) költségvetés (7) komposztáló (2) koncepció (1) körforgalom (1) kormányzás (1) körút (3) kőszegi jános (2) kötvénykibocsátás (2) közbiztonság (1) közlekedés (8) köztisztaság (2) közvélemény (1) külső keleti körút (2) kupleráj (4) kutya (1) kutyafuttató (1) lakáspanama (2) lakástűz (1) lévai istván zoltán (16) lévai istván zoltán (1) levél (1) lidl (1) lőrinc liget lakópark (1) lőrinc united fc (1) madách filmklub (9) maitz lászló (2) malév (6) mester lászló (12) metro (1) mszp (2) mtée (3) népességfogyás (1) népszavazás (1) oecd (1) oktatás (1) önkormányzat (6) oroszok (1) országgyűlés (1) pad (1) pályázat (1) panelprogram (2) parkerdő (1) park uszoda (1) pestszentimre (1) pestszentlőrinc (2) pilóta (1) polgármester (5) rendőri erőszak (1) simon gábor (2) sólyom lászló (2) szabó zoltán tibor (1) szac (5) szakrendelő (1) szálloda (1) szaniszló sándor (1) szarvas attila (3) székely péter (1) szemét (1) szennyvíziszap (1) szennyvíziszapkomposzt (1) szent lőrinc (1) szociális bolt (1) sztrájk (2) takarékossági csomag (2) tanyabolt (1) tarlós istván (1) társasház (2) távfűtés (3) területfejlesztési (1) testület (3) tőkés lászló (1) ughy (1) ughy attila (19) új tanév (1) utcabál (1) vajda pál (1) vajk sziget általános iskola (1) villamos (4) vívás (1) vívótanfolyam (1) xviii.kerület (2) xviii kerulet (2) xviii kerület (6) zaj (1) zajvédő fal (2) zebra (3) attila (1) lakótelep (1) Címkefelhő

A szocialisták kampánymódszeréről

2010.03.24. 08:44 | Lőrinc | 2 komment

Mester László szocialista képviselőjelölt kampánycsapatának ténykedését látva Jókai Mór mondása juthat eszünkbe: " A hazugság a gyengék fegyvere."
A öszödi beszéd óta tudja mindenki: hazudnak reggel, éjjel meg este. Kerületünk mszp-s politikusai most is csodafegyverükhöz nyúlnak:
Az elmúlt időszakban ismét terítékre került a Cséry-telep sorsa. Egy szocialista szórólap, jelöltjük honlapja, azzal riogatja a lakosságot, hogy Tarlós István Budapest-programjában szemétégetőt tervez a Cséry- telepre. Ezt éppen azok állítják, akik éveken keresztül erőltették a szennyvíziszap-komposztálót, amelytől végül csak lakossági nyomásra álltak el. Hol legyen a komposztáló? A helyi Fidesz és KDNP közleménye Fordulat komposztáló ügyben
A tények, amit végre vegyen tudomásul Mester László és Szaniszló Sándor is: Nem tervez a Fidesz a Cséry telepre szemétégetőt!!!!!!
Tarlós István programjában azt az elképzelést vetette fel, hogy az egyetlen nagy hőközpontra épülő, és a szállítás során hatalmas hőveszteséggel járó távfűtés helyett sok kisebb hőközpont gazdaságosabb lenne. Főleg, ha biogázzal működtetik.
A Cséry-telep vagy a kerület neve sohasem hangzott el. Már csak azért sem, mert ilyesmi csak a helyi lakosság egyetértésével valósulhat meg!
Március 22-én Tarlós István kerületünkben tartott választási gyűlésén elmondta:
Hosszú távon új hőforrások bekapcsolása, déli új hulladékégető megvalósítása indokolt. "Ebből azt a következtetést szűrték le a magyar-magyar fordítóiroda segítségével, hogy a Cséry-telepen - ahol mintha ők mozgolódtak volna 2003-ban - küszöbön áll, hogy szemétégető létesüljön". Tarlós hangsúlyozta, hogy a fenti területen kívül még hét lehetséges telephelyet említ egy - az egyébként szocialista irányítású - Főtáv Zrt. által összeállított szakértői anyag, amely a 20 éves távlatban tervezett beruházás lehetséges helyszínei közül öt lehetséges telephelyet részletesen értékelt, a Cséry-telepet pedig a legkedvezőbb helyszínek között sem említi az idézett dokumentum.
"Mi egy hosszú távú perspektívát vázoltunk fel az igények szerint, és ha a lakosság nem akarja, akkor még véletlenül sem fog a Cséry-telepre kerülni" - zárta le a tervezett dél-pesti hulladékégető körüli vitát a maga részéről Tarlós, hozzátéve: a szocialisták megint valótlanságokkal heccelik a XVIII. kerület választópolgárait, mivel kétségbeesetten félnek a hatalom elvesztésétől, ezért nem létező összefüggéseket teremtenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentlorinc18.blog.hu/api/trackback/id/tr611864346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallja 2010.03.29. 18:38:59

Üzenet a görénykurzus kerületi reprezentánsainak:

Tarlós István nyílt levele Szaniszló Sándorhoz a Cséry telepi szemétégető létesítésével kapcsolatban.
Utoljára frissítve: 2010. március 29., 15:36 nyomtat küld

Az Ön ismétlődő híresztelése az állítólagos Cséry telepi szemétégető létesítésével kapcsolatban egzakt, konkrét, félre nem érthető vád. Ön értesülhetett róla, hiszen számos televíziós riportban elhangzott, hogy állítása téves. Ennek ellenére Ön (vagy Önök) újra és újra félrevezetik a mondandójukkal a kerület közvéleményét. Ez a tény már-már tudatosságot enged feltételezni - áll a nyílt levélben.

Amennyiben Ön lelkiismeretes képviselő, tudnia kell róla, hogy a szocialista-szabaddemokrata vezetés alatt álló főpolgármesteri hivatal régen megfogalmazta szakmai tanulmány kíséretében, hogy a déli régióban egyszer - a távoli jövőben, ahogy a mi programunkban is megfogalmazásra került - szükség lesz még egy hulladék feldolgozóra. Ennek a helye nem eldöntött, még az sem, hogy a közigazgatási határon belülre kerülhet-e. Ön abban is téved, hogy a helyszín kizárásos alapon csak a Cséry telep lehetne. Az Ön vezetői által készített tanulmányban is 8 helyszín szerepel, melyből 5 területet részletesen megvizsgáltak - szögezte le Tarlós István.

A politikus kitért arra is nyílt levelében, hogy: a Cséry telep még csak nem is szerepel a komolyan szóba jöhető helyszínek közt. Mi sem írunk ilyet a programunkban. Ez csak az Önök önkényes feltételezése. Megismétlem, nem tervezünk a Cséry telepen szemétégetőt.

Ha pedig még ezek után is folytatni fogják azt a kampányhíresztelést, hogy a FIDESZ, vagy Tarlós István szemétégetőt fog építeni Cséry telepen, akkor kénytelenek leszünk megfontolni a feljelentést nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. Egyébiránt közlöm Önnel, hogy a mi programunk - ahogy 2009 októberében is elmondtam - nyitott, amihez hozzá lehet szólni, sőt várjuk is a javaslataikat. Természetesen halljuk a "lőrinciek" üzeneteit, ami csak nyomatékosítja, hogy a Cséry telepen nem lesz hulladék feldolgozó. Kérem tehát, fejezzék be kétségbeesett, átlátszó vagdalkozásukat! - szólított fel nyílt levelében Tarlós István.

(MTI)
süti beállítások módosítása