ajánló

A kerületi közéletről cenzúra nélkül.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

1908 szac (1) 1956 (1) 42 (2) adó (1) aláírásgyűjtés (2) áruház (1) avar (1) bauer ferenc (1) bejelentés (1) bérlakás (1) betörő (1) bíróság (3) bkv (6) bókaytelep (1) budapest (9) busz (3) chladek tibor (17) csabafi róbert (6) csatorna (1) cséry telep (7) csomó tamás (7) dámsa (1) dámsa józsef (7) demszky (3) dömötör istván (2) drágulás (2) drog (1) dugódíj (1) eb (1) égetés (1) egyszeri lakásfenntartási támogatás (2) együtt pestszentimréért egyesület (1) ep (1) építési szabályzat (1) ep választás (1) fatolvaj (1) fekvőrendőr (1) felüljáró (1) ferihegy (8) fidelitas (8) fidesz (19) foci (1) foci toborzó (1) forgalom csillapítás (1) fűtés (2) galgóczy zoltán (7) ganztelep (2) ganz kertváros (5) ganz telep (1) gáz (2) gelka (1) gerely utcai sportpálya (2) gilice tér (1) gloriett (3) glóriett lakótelep (1) gyékény tér (1) gyorshajtás (1) havanna (5) havanna lakótelep (5) helyi népszavazás (3) hitel (1) hunyadi mátyás gimnázium (2) ingyenes filmklub (1) ingyenes filmkub (1) járatritkítás (2) jelzőlámpa (1) józsef (1) jutalom (1) kárétrítés (1) kdnp (8) képviselőtestület (2) kerület (7) kifestés (1) kismamabérlet (1) kiss róbert (11) klub8 (1) köhalmi zsolt (1) köki (1) költségvetés (7) komposztáló (2) koncepció (1) körforgalom (1) kormányzás (1) körút (3) kőszegi jános (2) kötvénykibocsátás (2) közbiztonság (1) közlekedés (8) köztisztaság (2) közvélemény (1) külső keleti körút (2) kupleráj (4) kutya (1) kutyafuttató (1) lakáspanama (2) lakástűz (1) lévai istván zoltán (16) lévai istván zoltán (1) levél (1) lidl (1) lőrinc liget lakópark (1) lőrinc united fc (1) madách filmklub (9) maitz lászló (2) malév (6) mester lászló (12) metro (1) mszp (2) mtée (3) népességfogyás (1) népszavazás (1) oecd (1) oktatás (1) önkormányzat (6) oroszok (1) országgyűlés (1) pad (1) pályázat (1) panelprogram (2) parkerdő (1) park uszoda (1) pestszentimre (1) pestszentlőrinc (2) pilóta (1) polgármester (5) rendőri erőszak (1) simon gábor (2) sólyom lászló (2) szabó zoltán tibor (1) szac (5) szakrendelő (1) szálloda (1) szaniszló sándor (1) szarvas attila (3) székely péter (1) szemét (1) szennyvíziszap (1) szennyvíziszapkomposzt (1) szent lőrinc (1) szociális bolt (1) sztrájk (2) takarékossági csomag (2) tanyabolt (1) tarlós istván (1) társasház (2) távfűtés (3) területfejlesztési (1) testület (3) tőkés lászló (1) ughy (1) ughy attila (19) új tanév (1) utcabál (1) vajda pál (1) vajk sziget általános iskola (1) villamos (4) vívás (1) vívótanfolyam (1) xviii.kerület (2) xviii kerulet (2) xviii kerület (6) zaj (1) zajvédő fal (2) zebra (3) attila (1) lakótelep (1) Címkefelhő

Problémák a Ganz-telepen

2008.10.09. 09:03 | Lőrinc | Szólj hozzá!

Október 3-án lakossági fórumot tartott Dámsa József, Ganz-telep és Ganz-kertváros önkormányzati képviselője a településrész közbiztonságáról és közlekedési helyzetéről a Kandó téri Általános Iskolában.

A találkozón meghívott vendégként részt vett dr. Kőhalmi Zsolt, kerületi rendőrkapitány, Sándor László és Szaniszló Sándor alpolgármesterek, valamint Varró Mihály, a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleti és hatósági ellenőrzési-csoport vezetője.

 Dámsa József, Ganz-telep és Ganz-kertváros önkormányzati képviselője köszöntötte a résztvevőket, majd felvetette azokat a problémákat, amelyek a településrészen élőket leginkább foglalkoztatják. Többek között szó esett a Béke téri gyógyszertárral szemben található hulladéktelepről, és a Béke téri orvosi rendelő előtt hetek óta parkoló személygépkocsiról.
Varró Mihály a hulladékteleppel kapcsolatban azt válaszolta, hogy évek óta ismert a probléma, de alkalmanként csupán 100 ezer forint bírsággal sújtható a tevékenység. Amikor az ingatlanra terhelt köztartozás eléri az 50 százalékot, akkor a hulladéktelep elárverezhető.
A lakók elégedetlenek voltak az ügy lassúságával és felhívták a figyelmet az adócsalás és egyéb jogszabályok be nem tartására is, mivel tudomásuk szerint a telepnek nincs a tevékenységre semmilyen engedélye. A másik problémára pedig azt reagálta, hogy a jogszabályok szerint a közterület-felügyeleti és hatósági ellenőrzési-csoport egy hónap múlva tud a parkoló gépkocsi ügyében érdemben eljárni.
Szaniszló Sándor alpolgármester egyeztetést ígért a kerület jegyzőjével a Béke téri hulladéktelepről. Dámsa József jelezte számon kéri az ígéretet.
Az önkormányzati képviselő megemlítette azt is, hogy a korlátozott sebességű 30 km-es övezetben száguldoznak az autók, és a teherautók nem veszik figyelembe a „Tehergépjárművel behajtani tilos!” táblát.
Dr. Kőhalmi Zsolt elmondta, hogy jelenleg a sebességmérésre a kerületnek korlátozottan van módja, azonban a jogszabályváltozást követően a tevékenység engedélyezésére lehetőség nyílik, de ehhez az önkormányzatnak is anyagilag hozzá kell majd járulnia. Három hete ellenőrizték Ganz-telepet és Ganz kertvárost, csupán egy esetben akadt fenn a "rostán" tilosba behajtó teherautó.
A közbiztonság helyzete ezen a területen a kerület többi részéhez képest jónak mondható. Az egyik lakos felvetette, hogy az Almáskertben gyakori az illegális hulladéklerakás, és elpanaszolta, hogy több tonnányi almáját lopták el. Egyik másik felszólaló a Barcika téren drogárusításra hívta fel a figyelmet és javaslatokat is tett a tér szükséges fejlesztésével kapcsolatban. Sándor László alpolgármester úr jelezte, hogy feljegyezi a felvetéseket, de Dámsa József képviselő felhívta a figyelmét, hogy ezek azok a javaslatok, amelyet a szocialista többség a költségvetési vitában nem fogadott el és ezért nem valósultak meg idáig.
A rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy minden lakossági bejelentésre azonnal reagál a rendőrség, s néhány perc elteltével meg tud jelenni az adott helyszínen. A Barcika téren a közelmúltban már több elfogás is történt. Azonban fontosnak tartotta kiemelni, hogy a rendőrség a jelenlegi létszámmal nem tud mindenhol ott lenni. Szükséges a lakók gyors jelzése a 112-es telefonszámon, valamint célszerű volna, ha a Ganz-telep és Ganz-kertváros lakói megszerveznék a helyi polgárőrséget, mert a tapasztalatok szerint ez jelenleg a leghatékonyabb fegyver a bűnözéssel szemben. Dr. Kőhalmi Zsolt kérte a lakókat, szereljenek fel védőrácsot a nyílászárókra, és zárják kulcsra a bejárati ajtót, valamint ne hagyják este nyitva az ajtókat, ablakot, illetve amikor nem tartózkodnak otthon.
Az illegális hulladéklerakással kapcsolatban Varró Mihály kérte: a lakosok feltétlenül jelezzék a közterület-felügyeletnek, ha ilyet észlelnek, mert gyakran előfordul, hogy a szemétben találnak olyan dokumentumot, amelyből következtetni tudnak a szemetelő kilétére. Minden bejelentés alkalmával átnézik a hulladékot, amennyiben találnak árulkodó jelet, eljárnak a környezetszennyezővel szemben.
A fórum témájához érintőlegesen kapcsolódott Sándor László alpolgármester úr bejelentése, hogy a Királyhágó és Nemes utca határán a buszmegálló arrébb fog költözni néhány 10 métert komoly pénzekért. Nem világos miért hangsúlyozta ki, hogy ez saját és egy másik szocialista képviselő érdeme ugyanis nem ez jelent áttörést Ganz-kertváros tömegközlekedésében, hanem a Kerékvágás utcai buszforduló megvalósulása lenne. Az pedig már-már komikus, hogy egy másik szocialista képviselő ugyan ezzel a hírrel egy másik fórumon hozakodott elő.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentlorinc18.blog.hu/api/trackback/id/tr78704563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása